Omrop Fryslân krijgt nieuwe radioprogrammering

14 mei 2021 | Algemeen, Nieuws & Acties

Verbreden, verdiepen, verbinden en een heel nieuw geluid

Vier volledige en deels vernieuwde programma’s, gewijzigde tijden en presentatoren op andere momenten. Omrop Fryslân krijgt een nieuwe radioprogrammering op werkdagen vanaf 31 mei. Verbreden, verdiepen en nóg meer verbinden, dat kenmerkt onze nieuwe programmering. En er klinkt ook letterlijk een nieuw geluid. Er wordt een heel nieuw pakket aan jingles en tunes in gebruik genomen met als centrale slogan: ‘Alles wat der spilet.’ Dat is in een paar woorden wat Omrop Fryslân op de radio wil doen. Breed laten horen wat er speelt in Fryslân. Nieuws, sport, cultuur, politiek en achtergronden, afgewisseld met een prettige muziekmix voor jong en oud. Iedereen is welkom, ofwel zoals veel Friezen bij de deur roepen: ‘kom fierder!’

De ochtend

Het populaire ochtendprogramma Fryslân fan ‘e moarn duurt voortaan een halfuur langer, omdat een steeds grotere groep luisteraars ook na negen uur nog behoefte heeft aan nieuws en informatie. Aansluitend van 09.30 tot 12.00 uur volgt een volledig nieuw programma: No derfoar! Een programma met veel muziek, afgewisseld door interessante onderwerpen en gasten. Dit programma komt in de plaats van Muzyk yn bedriuw. Maar er blijft de hele week aandacht voor bedrijven en instellingen. Niet alleen door reportages en gasten, maar ook in een heuse business quiz. Daarin binden Friese bedrijven de strijd met elkaar aan. Meer over die quiz en hoe je jouw bedrijf hiervoor aanmeldt, lees je hier.

De middag

Een vaste waarde bij Omrop Fryslân is en blijft het nieuws en het weer van Piet Paulusma in No yn Fryslân van 12.00 tot 13.00 uur, afwisselend gepresenteerd door Simone Scheffer en Tiete Sijens. Het programma dat daarop volgt is weer helemaal nieuw: Goeiemiddei met Diana de Groot en Johan Terpstra. Een middagmagazine met een prettige toon, fijne muziek en verschillende wisselende programmaonderdelen en gasten. Tussen 16.00 en 18.00 uur sluiten we de middag af met Underweis, afwisselend gepresenteerd door Eric Ennema en Jan Dirk de Haan. Underweis kent een mooie mix van het nieuws van de dag, achtergronden bij het nieuws en muziek.

De avond

Presentator Willem de Vries krijgt in de nieuwe programmering een dagelijkse plek tussen 18.00 en 19.00 uur voor zijn programma Noardewyn. Omrop Fryslân wil graag een podium bieden aan muziek die in onze provincie wordt gemaakt. Noardewyn is het muzikale dorpsplein van Fryslân. Met muziek in de breedste zin van het woord. Zoals Friese bands, troubadours, DJ’s, maar bijvoorbeeld ook dichters. En dat vaak live in de studio.

Het weekend

De radioprogrammering in het weekend verandert vooralsnog niet. Wél klinkt de zaterdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur net een beetje anders. Het goed beluisterde Op en Ut wordt voortaan gepresenteerd door een duo: Douwe Heeringa en Roelof Lousma. Samen behandelen ze een grote verscheidenheid aan voorstellingen, exposities en andere Friese culturele onderwerpen zoals literatuur.

Stay up to date

Wij houden van transparantie. Kennis over ons vakgebied delen we graag. Nieuws, trends, ontwikkelingen op het gebied van adverteren en online marketing vind je daarom hier. Onze visie daarop en hoe jij dat kunt vertalen naar een succesvolle campagne kun je ook regelmatig op deze plek tegenkomen. Je leest op deze pagina ook over de meest actuele bereikcijfers, de mooiste pakketten en niet te missen aanbiedingen. Stay tuned!