Bereik je doelgroep met een Friese commercial

21 mrt 2023 | Algemeen, Kennisbank

Taal is een krachtig hulpmiddel dat mensen verbindt, zo ook de Fryske taal. Het Fries is voor veel mensen een bron van trots. Het wordt nog steeds door meer dan 500.000 mensen in Nederland gesproken. Het is een unieke taal met een eigen cultuur en geschiedenis en daarmee nog steeds een belangrijk onderdeel van onze identiteit.

Fries is ook de voertaal van Omrop Fryslân en daar zijn wij net als ons publiek ‘grutsk’ op. Taal helpt ons ook relaties op te bouwen en om op emotioneel niveau met elkaar in contact te komen. Zodanig gebruiken ook veel bedrijven het Fries om dichtbij zichzelf en bij hun doelgroep te blijven. Heb jij je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om een Friese commercial te hebben?

Dichtbij jouw publiek

Het merendeel van ons publiek is Friestalig. De unieke kans voor jou als ondernemer om hier met een Friese commercial en/of online-uiting op in te spelen. Jezelf uitdrukken in één of twee talen kan een uitdaging zijn, maar dat hoeft niet. Het is ook nuttig voor het creëren van een gevoel van verbondenheid, begrip en respect. Het Fries staat dichtbij de Friezen en via onze kanalen kun jij hen in hun eigen vertrouwende taal aanspreken.

De laatste jaren beginnen steeds meer bedrijven de waarde van het Fries in te zien als middel om potentiële klanten te bereiken. Dit heeft geleid tot een toename van commercials in het Fries, waardoor men beter in contact komt met hun doelgroepen. Van lokale Friese bedrijven tot grote Nederlandse coöperaties, steeds meer bedrijven maken commercials met Friestalige acteurs en actrices.

Het gebruik van Friese commercials kan voor jou ook een effectieve manier zijn om jouw boodschap op een authentieke manier over te brengen. Friezen hebben een sterke band met hun ’thuisland’, waardoor ze eerder ontvankelijk zijn voor campagnes die rekening houden met hun cultuur, Je creëert daarmee een emotionele band wat het vertrouwen in je merk opbouwt en de verkoop kan verhogen.

Produceer daarom vandaag (als)nog een Friese commercial die zich onderscheidt van de concurrentie om indruk te maken op jouw potentiële klant!

Heb jij er wel eens over nagedacht om jouw reclamecommercial of online banner te verfriezen, maar heb je hier hulp bij nodig? Wij denken graag met je mee over hoe het Fries voor jouw bedrijf het beste kan worden ingezet.

Meer weten?

Ronald en Silke gaan graag met je in gesprek over alle mogelijkheden rondom het inzetten van de Friese taal voor jouw organisatie. Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stay up to date

Wij houden van transparantie. Kennis over ons vakgebied delen we graag. Nieuws, trends, ontwikkelingen op het gebied van adverteren en online marketing vind je daarom hier. Onze visie daarop en hoe jij dat kunt vertalen naar een succesvolle campagne kun je ook regelmatig op deze plek tegenkomen. Je leest op deze pagina ook over de meest actuele bereikcijfers, de mooiste pakketten en niet te missen aanbiedingen. Stay tuned!