Welkom thuis bij Royal Smilde

De naamsbekendheid vergoten en nieuwe medewerkers werven, dat was het doel voor Royal Smilde. Royal Smilde is een echt Fries familiebedrijf en niks is mooier om dan te adverteren via hét Friese mediabedrijf in Fryslân. Royal Smilde heeft oplossingen gezocht door te adverteren bij Omrop Fryslân.

Martine Rietveld doet haar verhaal over de samenwerking tussen Royal Smilde en Omrop Fryslân:

Waarom adverteren bij Omrop Fryslân?

‘‘Wij zijn een hele mooi organisatie, maar helaas heeft niet iedereen ons voor de bril. Dus wilden wij om de naamsbekendheid te vergroten, ons richten op de branding van ons bedrijf. We willen mensen laten weten dat wij er zijn. Ook hebben wij veel vacatures openstaan die lastig in te vullen zijn. Het is soms nog best lastig om de juiste doelgroep te bereiken en te benaderen. Het was voor ons een mooie kans om via Omrop Fryslân te adverteren, omdat zij middenin onze doelgroep zitten.’’

“Wij zijn een hecht en echt Fries familiebedrijf en willen dit ook uitstralen, welkom thuis!”

Martine Rietveld

‘‘Welkom thuis bij Royal Smilde, zo luidt onze campagne. Wij zijn een hecht en echt Fries familiebedrijf en willen dit ook uitstralen naar onze doelgroep, vandaar ‘Welkom thuis’. We willen inspelen op de behoefte dat mensen vanwege allerlei verschillende redenen de zoektocht naar een nieuwe leuke baan beginnen en/of overwegen. Daarnaast spelen we ook in op saamhorigheid en het feit dat we een familiebedrijf zijn, welkom thuis!’’

Wat heeft de wervingscampagne jullie opgeleverd?

‘‘Wij kijken heel positief terug op het resultaat. We hebben in totaal twee mensen aangenomen naar aanleiding van de campagne. De 75 radiospotjes hebben gemiddeld zo’n 17.000 luisteraars per keer opgeleverd en dat heeft het dus voor de merkbekendheid van ons bedrijf ook goed gedaan. Het heeft een groot bereik opgeleverd, dit kunnen we ook achterhalen en meten in onze websitebezoeken en het aantal mensen die hebben doorgeklikt. Veel meer mensen weten nu wie we zijn en weten ons daardoor ook sneller te vinden.” 

“Veel meer mensen weten wie we zijn en weten ons te vinden.”

Martine Rietveld

Weer adverteren bij Omrop Fryslân?

‘‘De samenwerking verliep heel erg goed, we zijn prettig geholpen door een professional met een transparante en goede blik. Er werd snel informatie aangeleverd met een heldere toelichting en de juiste onderbouwing. Wat ons vooral opviel is dat er zelfs in de vakantie verschillende keren contact is geweest en ook dingen zijn opgevolgd, op die manier hoefden wij niet te lang te wachten. Er is het tijdens het gehele proces op een fijne en laagdrempelige manier contact geweest met Silke. ”

“Omrop Fryslân is een uitstekend kanaal om naast werving, ook de naamsbekendheid in de regio te vergroten.”

Martine Rietveld

‘‘Als we terugkijken naar de investering en wat het ons heeft opgeleverd, is het zeker interessant om nogmaals te adverteren via Omrop Fryslân. We hebben reeds een vervolg gegeven aan de eerste campagne op basis van dezelfde mediamix en het is ook zeker goed om te kijken wat we in de toekomst nog meer samen kunnen doen. Omrop Fryslân is een uitstekend kanaal om naast werving, ook de naamsbekendheid in de regio te vergroten. We zijn bijvoorbeeld al aan het kijken naar de mogelijkheden om een commercial op televisie te laten draaien. Dit zijn dingen voor in de toekomst, maar we houden het zeker in ons achterhoofd. We hadden nooit verwacht dat je zoveel mensen kunt bereiken met zo’n campagne. Tot slot zijn wij positief verrast over de samenwerking, de begeleiding en wat het uiteindelijk heeft opgeleverd.’’

Radiospot: Royal Smilde
Online banner Royal Smilde

Royal Smilde

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Silke Sikkema

Accountmanager
06-53994150
Neem contact op

Plan nu een gratis adviesgesprek

Dit is Silke. Net als haar collega accountmanager en onze backofficemedewerkers, is ze altijd in voor een goed gesprek, een brainstorm of een eerlijke mening. Uit alles wat we aan campagnemogelijkheden bij Omrop Fryslân te bieden hebben, geeft Silke je graag het beste advies.

Van advies en strategie tot offerte en uitvoering nemen we je mee in het proces. Samen zorgen we voor jouw zichtbaarheid op onze platforms en bereik in de hele provincie. Ben je klaar voor een succesvolle marketingcampagne? Neem dan nu contact op.

Samen zorgen we voor zichtbaarheid.