Wurkstart: “De kracht van herhaling is belangrijk”

Wurkstart is het startpunt voor leren, werken en ontwikkelen in Noordoost-Friesland. Ze helpen werkgevers met vragen over personeel en geven advies aan mensen die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Aaltsje Swart is adviseur Leren en Werken bij Wurkstart en doet haar verhaal over het adverteren bij Omrop Fryslân.

“Onze naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroten was het doel dat wij met het adverteren graag wilden realiseren. We bedienen een diverse doelgroep: van jong tot oud en van werkzoekend tot werknemer. Dit vraagt ook om een gevarieerde manier van adverteren die zich niet beperkt tot onze online social media kanalen.”

Onze campagne op radio en televisie had als doel om de jongeren aan te spreken.

Aaltsje Swart

“Iedereen herkent dat we tegenwoordig te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt: werkgevers vinden het lastig om goed personeel binnen te halen. Toch lukt het niet alle werkzoekenden om een nieuwe of andere baan te vinden. Vanuit Wurkstart willen we deze doelgroep ondersteunen in hun zoektocht.”

“Onze campagne op radio en televisie had als doel om juist de jongeren aan te spreken. We zien dat er namelijk een groep jongeren is, die niet in beeld is bij de gemeente. Zij gaan niet naar school en wonen nog thuis. Ook zij willen graag een stap maken richting bijvoorbeeld een nieuwe opleiding of baan. Wurkstart is er ook voor deze groep.”

Het resultaat

“Heel concreet heeft de campagne ertoe geleid dat meer kandidaten zich hebben gemeld bij Wurkstart voor een adviesgesprek. Het was leuk om terug te horen vanuit de kandidaten dat ze ons hadden opgemerkt via Omrop Fryslân. Er was zelfs één kandidaat die vertelde dat ze onze commercial zo vaak had gezien, dat ze er niet meer onderuit kon om een afspraak met ons te maken.”

Eén kandidaat had de commercial zo vaak gezien, dat ze er niet meer onderuit kon om een afspraak te maken.

Aaltsje Swart

Weer adverteren bij Omrop Fryslân?

“Ja, dit gaan we zeker doen. De samenwerking verloopt goed en het adverteren brengt ons het gewenste resultaat: meer aanmeldingen en dus meer bekendheid voor Wurkstart. Daarnaast geldt hier ook de kracht van herhaling, wanneer men vaker over Wurkstart hoort, staan we uiteindelijk scherper op het netvlies.”

De kracht van herhaling is belangrijk.

Aaltsje Swart

“Het contact met Silke is ook erg prettig, tijdens het gehele proces dacht zij proactief met ons mee. Ook na afronding van de campagne hebben we contact gehouden. Het is fijn dat je bij een organisatie terecht kunt die actief meedenkt en met wie je snel kunt schakelen en sparren.”

Televisiecommercial Wurkstart

Radiocommercial jongeren Wurkstart

Radiocommercial algemeen Wurkstart

Wurkstart

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Silke Sikkema

Accountmanager
06-53994150
Neem contact op

Plan nu een gratis adviesgesprek

Dit is Silke. Net als haar collega accountmanager en onze backofficemedewerkers, is ze altijd in voor een goed gesprek, een brainstorm of een eerlijke mening. Uit alles wat we aan campagnemogelijkheden bij Omrop Fryslân te bieden hebben, geeft Silke je graag het beste advies.

Van advies en strategie tot offerte en uitvoering nemen we je mee in het proces. Samen zorgen we voor jouw zichtbaarheid op onze platforms en bereik in de hele provincie. Ben je klaar voor een succesvolle marketingcampagne? Neem dan nu contact op.

Samen zorgen we voor zichtbaarheid.